vrijdag 31 juli 2015

Watercolor Wings, deel 4

Hallo creatievelingen

Vandaag laat ik jullie graag een heel ingetogen kaart zien, die ik gemaakt heb met 1 van mijn favoriete kleuren: Island Indigo. En een 2e kaart, ongeveer hetzelfde ontwerp, maar dan in naturel tinten waardoor deze uitermate geschikt is als condoleance kaart.

Maar eerst de blauwe variant. De achtergrond heb ik gemaakt met de prachtige Background Stamp: Writing Notes. Deze stempel staat op pagina 40 en valt niet heel erg op, dus ik kan me helemaal voorstellen dat je er compleet overheen gekeken hebt. Daarom laat ik hem graag zien.

Ik heb de stempel een beetje met Smoky Slate beïnkt, niet overal, ook stukjes overgeslagen en daarna met een doekje willekeurig wat inkt weggehaald. Het stukje Whisper White waarop ik wilde stempelen heb ik vervolgens op de stempel gelegd en op enkele plekken zachtjes aangedrukt met mijn hand. Niet het hele velletje aandrukken. Het effect is een afdruk die al lichtjes lijkt te vergaan.


Kleuropbouw, van buiten naar binnen: Smoky Slate, 1x afgestempeld. Soft Sky, 1x afgestempeld en tenslotte Island Indigo, ook 1x afgestempeld. Nadat ik hem gestanst had, heb ik het lijfje van de vlinder gestempeld met Smoky Slate. Het is verstandig het lijfje pas na het stansen te stempelen omdat je dan beter ziet hoe hoog het lijfje moet komen.

De tekst komt ook uit de set: Watercolor Wings. En een beetje Metallic Thread, Silver (pagina 159), dat ik met een Glue dotje onder de vlinder vast heb gemaakt, maakt de kaart af. 

Ik ben heel erg blij met het eindresultaat. Soms lukt iets zo goed, helemaal zoals ik het in mijn hoofd had zitten en dan vind ik het extra leuk resultaat op een kaart te zien.

Een nog meer ingetogen versie in naturel tinten, met de tekst uit de set: Sentimenten (ook in het Nederlands te verkrijgen). De kleuren die ik gebruikt heb, zijn: Soft Suede voor de lijnen. De tekst en de buitenkant vlinder: Tip Top Taupe, 1x afgestempeld (alleen voor de vlinder). Middenstuk: Sahara Sand,1x afgestempeld en de binnenkant met Soft Suede, 1x afgestempeld.


Omdat dit een condoleance kaart is, heb ik hier geen draadjes of andere versiering op aangebracht. Ik vind dat niet passend bij de kaart.

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

donderdag 30 juli 2015

Watercolor Wings, deel 3

Hallo creatievelingen

Natuurlijk ook vandaag een leuk project met Watercolor Wings (pagina 75 van de catalogus). Je kunt zo veel kanten op met deze set, de mogelijkheden zijn eindeloos. En daar hou ik ontzettend van. Daarnaast vind ik het heel mooi dat de afdrukjes een "geverfd" uiterlijk hebben, alsof je ze zelf geschilderd hebt.


De kleuren die ik voor de vlinder gebruikt heb zijn: Pink Pirouette, Crumb Cake en Watermelon Wonder. (opbouw: buitenkant Crumb Cake, 1x afstempelen, middenvlak Pink Pirouette, 1x afstempelen en de binnenkant met Watermelon Wonder, 1x afstempelen).

Het hekje heb ik gemaakt met de achtergrond stempel: Hard wood. Met Crumb Cake op Crumb Cake cardstock gestempeld en de hoekjes eruit geknipt waardoor het een hekje lijkt. Ook hier heb ik Whisper White met de embosfolder: Brick Wall bewerkt.

De takjes zijn gestempeld met Old Olive en komen uit de set: Sheltering Tree. De bloemetjes zijn geponst met de kleine bloem uit de set: Itty Bitty Accents Punch Pack (pagina 166).


Het is een vrolijke kaart geworden.

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

dinsdag 28 juli 2015

Watercolor Wings, deel 2

Hallo creatievelingen

Vandaag een kaart zoals jullie die niet van mij gewend zijn, maar wel een beetje in navolging van mijn Punch Art week, enkele weken geleden.

Ik ben geheel weer uit mijn comfortzone gestapt en heb geprobeerd totaal iets anders te maken en ben wel blij met het resultaat. Hij is ook echt geworden zoals ik hem in mijn hoofd had zitten. Deze keer heb ik de kleine vlinder uit de set gekozen en deze bouw je op dezelfde manier op als de grote.

Voor de buitenkant heb ik Daffodil Delight gebruikt, voor het middengedeelte ook maar dan 1x afgestempeld en voor de binnenkant Early Espresso. Daarna de vlinder gestanst met de mal uit de set: Butterflies Thinlits, zie pagina 172 (let op, dit is niet de bijpassende set uit de bundle).




























De kaart is vierkant (14,5 bij 14,5 cm) en ik heb er 3 cirkels uit geponst met de 2" Circle Punch. Vervolgens heb ik met verschillende maten cirkel ponsen uit Early Espresso en Daffodil Delight cirkels geponst en hiermee de kaart versierd. Waar nodig heb ik stukjes cardstock weggesneden zodat de grote open cirkels onbedekt bleven. Enkele kleine cirkels heb ik met Dimensionals opgeplakt. De kaart heb ik verder versierd met Candy Dots.


Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze kaart vinden.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

maandag 27 juli 2015

Watercolor Wings, deel 1

Hallo creatievelingen

Komende week wil ik jullie trakteren op projecten met de fantastische set: Watercolor Wings (pagina 75, ook als bundle te koop met de schitterende bijpassende framelits).
Prachtige vlinders die je in 3 stappen geheel naar eigen smaak kunt maken. Doordat deze set van Photopolymer is kun je precies zien waar je stempelt wat heel erg handig is bij 2 of 3 stappen-stempels.

Als eerst stempel je de buitenkant in een wat donkerdere kleur. Het middengedeelte in een lichtere kleur en tenslotte de binnenkant in een contrasterende kleur. Op deze site vind je verschillende kleuren combinaties. Je kunt ook eerst het grote vlak stempelen en vervolgens de buitenkant en daarna de binnenkant. Voordeel daarvan is dat de buitenkant wat kleur betreft mooier over komt. Nadeel is dat je niet zo goed kunt zien of je de buitenkant precies op de gestempelde afdruk stempelt. Dat lukt mij beter als ik eerst de buitenkant stempel en vervolgens het middengedeelte.


De vlinder is gestempeld met de kleuren (van buiten naar binnen): Soft Suede (1x afstempelen), Watermelon Wonder (1x afstempelen) en Early Espresso en die heb ik vervolgens ook met versamark gestempeld en met Clear embossing poeder bewerkt en verhit. Toen de vlinder met behulp van de framelit uitgestanst en daarna het lijfje van de vlinder gestempeld, ook in Early Espresso.

Ik heb het Whisper White eerst bewerkt met de embossing mal: Brick Wall (is deze niet SUper mooi?). De muur heb ik bewerkt met een spons en de kleuren Crumb Cake en Soft Suede. Vervolgens heb ik met Gorgeous Grunge vlekken gestempeld in de kleur: Watermelon Wonder.

De tekst is van hout en kun je in de catalogus terugvinden op pagina 160 bij Embellishments: Expressions Natural Elements. Ik heb deze met witte inkt bewerkt en vervolgens met wit embos poeder verhit.

Wat vinden jullie van deze kaart?
Deze week nog meer Watercolor Wings op mijn blog

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

zondag 19 juli 2015

Punch Art, deel 4

Hallo creatievelingen

In deze week van Punch Art mag een 3D project natuurlijk niet ontbreken. Het doosje dat ik gemaakt heb is gemaakt met het DSP: Wild Life. Dit is een blok design papier van 6" bij 6" (iets meer dan 15 bij 15 cm). Ideaal om kleine projecten mee te maken of te gebruiken als achtergrond voor een kaart.

En bij Wild Life denk ik meteen aan leeuwen, tijgers, zebra's en meer van dat soort wilde dieren. Dus heb ik een leeuw gemaakt en een zebra. Ze kunnen er overigens allebei af doordat ze met een paperclip vast zitten. Leuk als boekenlegger. En in het doosje kun je weer oneindig veel verschillende lekkere of lieve cadeautjes stoppen.


Door het wasknijpertje blijft het doosje mooi dicht zitten. Je kunt het ook dicht nieten
met enkele mooie stukjes lint en/of touw er tussen.

Ik hoop dat ik je deze week heb kunnen inspireren, het zij met Punch Art
of door juist een keer uit je comfortzone te stappen en geheel iets nieuws uit te proberen.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline


zaterdag 18 juli 2015

Punch Art, deel 3

Hallo creatievelingen

Op deze zaterdag trakteer ik jullie nog even snel op een leuk geboortekaartje. Snel omdat we een vol programma hebben dit weekend want we krijgen onze Deense vrienden op bezoek. En natuurlijk gaan we samen leuke dingen ondernemen. Misschien vinden we zelfs wel tijd om te knutselen, want zij is er ook dol op.

Toen laatst een andere vriendin bij mij was hebben we ook heerlijk zitten frobelen en zij vond deze kaart op Pinterest die ze toen na maakte. En ik vond hem zo leuk dat ik hem ook wilde maken.

Ik heb de nieuwe Tree Builder Punch gebruikt om dit lieve kaartje te maken. Als achtergrond het nieuwe Bohemian Designer Series Paper en het nieuwe Timeless Elegance Designer Series Paper.


Wat vinden jullie van deze kaart?

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

vrijdag 17 juli 2015

Punch Art, deel 2

Hallo creatievelingen

Punch Art deze week, en wat is er ontzettend veel te vinden op internet ter inspiratie. Omdat Punch Art iets is wat ik niet heel vaak doe, hoewel ik het erg leuk vindt, heb ik graag gebruik gemaakt van de vele voorbeelden die ik op Pinterest tegen kwam.

Zo ook deze kaart, een schattige hond, gemaakt met ovalen, rondjes en zelfs de Bird Builder (voor de staart) kwam er aan te pas. Ik vind hem erg leuk geworden en doe me een beetje denken aan Scooby Doo.



En natuurlijk mag er een tekstje niet ontbreken en welke is dan meer geschikt dan een tekst uit de set: Hot Diggity Dog. Zeer passend bij deze, een tikje ondeugend kijkende, puppy.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline


maandag 13 juli 2015

Punch Art, deel 1

Hallo creatievelingen

Deze week trakteer ik jullie op iets wat ik niet snel maak. Van een vriendin moest ik een keer uit mijn comfortzone stappen en iets maken met Punch Art. Als je hierop googled of kijkt bij Pinterest, dan vind je ontzettend veel leuke en hele diverse voorbeelden.

Zo gezegd zo gedaan, mijn tafel vol met ponsen en Pinterest op de tablet erbij. En ik moet zeggen, het is erg leuk om te doen. Het kost wel iets meer tijd om een project te maken en ik hou heel erg van snel en simpel (maar vooral snel).

En geheel stempelloos is het niet geworden, hier en daar een highlight of een stukje tekst heb ik er bij gestempeld.

Voor deze kaart heb ik verschillende ponsen gebruikt: Cirkel ponsen, hartje, ovalen (groot en medium), de rondjes en het hartje van de Owl Builder. Medium ovalen voor de poten, grote ovaal voor de ballonnen en het kikkerhoofd. Hartje voor de "strik" achter het oog. De pootjes en de onderkant van de ballonnen zijn gemaakt met het hartje van de Owl Builder. De bloemetjes en de tekst zijn van de set: Sprinkles of Life.


Heel erg leuk Punch Art, wat vinden jullie?


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline


zondag 12 juli 2015

Tags & Labels met Made with Love

Hallo creatievelingen

Op zondag is het tijd voor een 3D project, deze keer natuurlijk gemaakt met Made with Love. Wat een leuke set is dat toch en wat een schattige stempels zitten er in. En mooie teksten. Met deze set kun je heel veel kanten uit.

Voor vandaag heb ik een doosje gemaakt met de prachtige kleur: Tip Top Taupe die ik versierd heb met het nieuwe Envelop Paper. Dun design papier in de nieuwe In Colors, ideaal om enveloppen mee te maken. Maar ook heel erg geschikt om als achtergrond te dienen voor een kaartje of als aankleding voor een doosje.

Het venster in het doosje heb ik gemaakt met de nieuwe Tags & Labels Framelits. Om dit goed te kunnen doen heb ik eerst het cardstock gerild en ingeknipt. Vervolgens het DSP erop geplakt en toen met behulp van de framelits een venster gemaakt. Het extra randje om het venster heb ik gemaakt met 2 framelits die net iets verschillen in grootte waardoor je een smal kader krijgt.


Voor de versiering heb ik uit cardstock bloemetjes gestanst en een label met de Framelits Tags & Labels en natuurlijk mag een lintje niet ontbreken. De kleur die ik gekozen heb is: Blushing Bride en deze combineert bijzonder goed met Tip Top Taupe.

In dit doosje pas een kleinigheidje zoals bv. sokjes of een slabbetje en daarmee is het een SUper geschikt kraamcadeautje.

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

zaterdag 11 juli 2015

Vrolijke Made with Love

Hallo creatievelingen

Vandaag een kort berichtje tussen alle drukte door, want dit weekend moet er hier gepoetst en gewerkt worden omdat volgende week vrienden van ons uit Denemarken op bezoek komen. Werk aan de winkel dus.

Maar eerst nog een vrolijke, bonte kaart, gemaakt met Made with Love en het schitterende papier: Cherry on Top. Dit DSP heeft zo veel leuke designs en het is bovendien vierkant: 15 bij 15 cm. Ideaal dus voor grote en kleine kaarten (en natuurlijk doosjes).

Het rompertje zit ook in de stempel set Made with Love, die ik met behulp van Baby's First Framelits uit gestanst heb. De banners heb ik gemaakt met de nieuwe pons: Banner Tripple, die langzaam aan een favoriet aan het worden is. Met sommige producten is het liefde op het eerste gezicht en soms moet ik even wennen en uitproberen voordat ik de liefde zie.


Vrolijke, bonte babykaart met Made with Love

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

vrijdag 10 juli 2015

Made with Love babykaart

Hallo creatievelingen


Ook voor vandaag heb ik een leuke kaart gemaakt met Made with Love. Zo SUper schattig, die kleine diertjes en lieve tekstjes.

De achtergrond heb ik gestempeld met het hartje dat bij de set zit, de kleur is Marina Mist. Net als bij de kaart gisteren heb ik met cirkel ponsen 2 verschillende maten geponst. Op de kleinste heb ik het konijntje gestempeld en de grootste is ook in Marina Mist.


De kaart valt bijna in de categorie: Clean & Simple. Hij heeft iets te veel laagjes om clean & simple te zijn, maar hij is echt snel en eenvoudig te maken. Met als resultaat een mooie kaart met schattige afdrukjes. En hij is ook schitterend in roze, lichte kleuren en felle kleuren. En vergeet de naturel kleuren niet, ook prachtig.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

donderdag 9 juli 2015

Made with Love

Hallo creatievelingen


Vandaag een lief kaartje, gemaakt met stempels uit de set: Made with Love. Deze set staat op pagina 37 in de catalogus en ik vind de set SUper schattig! Bovendien kun je hem ook combineren met de Framelits: Baby's First.

Voor deze kaart heb ik 2 cirkel ponsen gebruikt die net iets verschillen in grootte waardoor ze mooi op elkaar passen en er een klein randje ontstaat. De kleuren zijn: Tip Top Taupe en Watermelon Wonder. De achtergrond heb ik deels versierd met een stempel van Work of Art. De sterretjes komen ook uit de set Made with Love.



Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

zondag 5 juli 2015

No Bones about It, deel 5

Hallo creatievelingen

Natuurlijk hoort bij de vele kleurrijke voorbeelden ik al heb laten zien ook een echt meisjes thema dinosaurus-project.

Het doosje heb ik gemaakt van Thick Whisper White cardstock, een stevigere versie van het Whisper White dat Stampin' Up! al heeft, en uitermate geschikt om doosjes mee te maken. En omdat bij meisjes roze en paars hoort en dus heb ik natuurlijk die kleuren gebruikt om mee te stempelen.

De maten  van het doosje zijn 3 1/2" hoog, 2" breed en 1" diep. Het organza lint en paarse embelishment met glitters maakt het extra meisjesachtig.


En zo zie je maar, dinosaurussen kunnen ook schattig zijn.


Ik hoop dat ik je deze week heb kunnen inspireren en ik ben heel benieuwd naar jouw projecten met de schitterende set: No Bones about It. Ik vind het heel erg leuk als je ze deelt met mij, bv. via Facebook.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

zaterdag 4 juli 2015

No Bones about It, deel 4

Hallo creatievelingen

Vandaag alweer deel 4 van mijn: No Bones about It-week. De set is zo leuk om mee te werken dat ik binnen de kortste keren een tafel vol met projecten heb.

Het zakje dat je ziet heb ik gemaakt met Mini Treat Bag Thinlits van het nieuwe Glasine papier. Geweldig materiaal, dun en doorschijnend, maar stevig genoeg om er zakjes van te maken. Op pagina 148 staan ze in de catalogus en het wordt door Stampin' Up! beschreven als: dikke vellen met het delicate uiterlijk van tissue papier. Geweldig voor enveloppen en zakjes.

En hoe leuk zijn deze om te gebruiken als traktatie voor op school? Natuurlijk gevuld met wat lekkers zoals bv. dino-koekjes, of gekleurde dino-eieren (M&M's).



De kleuren die ik gebruikt heb zijn Island Indigo en Bermuda Bay en ik kan me voorstellen dat ze ook heel erg leuk zijn juist in de felle kleuren van de M&M's. Of in naturel tinten en zelfs in roze is het een SUper leuke traktatie. 

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

vrijdag 3 juli 2015

No Bones about It, deel 3

Hallo creatievelingen

Voor zover mijn kennis reikt over dinosaurus is dit de plantenetende Brontosaurus. Ik denk dat ik die liever in het echt tegen zou komen dan een T-Rex, al is zijn verschijning minstens zo imposant door zijn enorme afmeting.

Als ik deze dino zie denk ik meteen aan de Flintstones waarbij allerlei dinosaurussen werden gebruikt als "apparaten". De Brontosaurus was de kraan die Fred op zijn werk bestuurde.


Voor de kaart heb ik de kleuren: Watermelon Wonder, Mossy Meadow en Lost Lagoon gebruikt. Ik vind die blauw/grijze kleur erg goed passen bij deze soort dino. Ik vind het heel grappig dat er een klein mutsje bij de stempel set zit, dat maakt een kaart meteen heel feestelijk.

Het strookje onderaan heb ik gestempeld met de voetstappen en stippen die bij de set zitten, net als de takken met bladeren bovenaan  de kaart.

Welke herinnering roept het bij jou op, als je aan dinosaurussen denkt?


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

donderdag 2 juli 2015

No Bones about It, deel 2

Hallo creatievelingen

Zoals beloofd nog een leuke kaart met de schitterende set: No Bones about It.

De dinosaurussen op deze kleurrijke kaart heb ik met Pumpkin Pie, Real Red en Pacific Point gestempeld, kleuren uit de Brights serie. De blaadjes op de achtergrond zijn gestempeld met de nieuwe In Color: Cucumber Crush.


Ik hou wel van felle kleuren, zeker in deze combinatie. Lekker speels en vrolijk, en ik heb ook al iemand in gedachten naar wie ik de kaart ga sturen.

Deze set kun je ook heel goed gebruiken om uitnodigingen voor een kinderfeestje mee te maken met het thema Dinosaurussen. Dat doet me denken aan de 6e verjaardag van een van mijn zoons. Al die kleine stoere kereltjes, genieten was dat. Daar had een uitnodiging, gemaakt met deze stempels perfect bij gepast.

Ik ben heel benieuwd wat jij met deze stempel set zou maken!


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline