maandag 28 september 2015

DSP-week: English Garden

Hallo creatievelingen

Na jullie bijna de hele maand september te hebben getrakteerd op leuke en gevarieerde projecten gemaakt met de SUper leuke producten uit de nieuwe najaarscatalogus, wil ik de komende weken weer aandacht besteden aan de jaarcatalogus. Want ook daar staan ontzettend veel leuke stempels in waar je alle kanten mee op kunt.

En niet alleen met stempels kun je van alles maken, ook het Design Papier leent zich om in de hoofdrol te staan. Veel mensen denken er niet zo snel aan om vooral het design papier te gebruiken voor bv. een kaart. Ik laat dan ook graag zien dat dit heel gemakkelijk kan. Moet ik er wel eerlijk bij zeggen, dat ik zelf ook enorm graag stempel en een kaart zonder stempelen kan ik me niet voorstellen.

Geweldig vind ik dat het design papier opgebouwd is uit de bekende kleuren van Stampin' Up! Hierdoor kun je in een handomdraai de juiste papiertjes bij elkaar zoeken en weet je ook zeker dat de kleuren perfect matchen. Een zaligheid vind ik dat.


Zoals je ziet is het DSP English Garden heel erg mooi om te gebruiken. De kaart is daardoor heel snel klaar. Dit papier heeft veel verschillende designs in prachtige kleuren. Niet raar dat deze dan ook erg geliefd is bij mij.

Voor deze kaart heb ik 3 gelijke stroken papier gesneden en ze allemaal op een iets groter stukje Night of Navy cardstock geplakt. Een strikje van Crumb Cake en een klein tekstje maken de kaart af.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

zondag 27 september 2015

Snow Place Melkpakje

Hallo creatievelingen

Het project van vandaag herkennen jullie misschien. Enkele weken geleden had ik ook een melkpakje, maar toen met Embellished Ornament. Ik vond dit pakje zo leuk omdat er 4 grote theelichten in passen en aangezien ik daar een leuke voorraad van heb in verschillende kleuren (met dank aan IKEA), wilde ik er nu ook 1 maken met de set: Snow Place.

Het achtergrond papier is Merry Moments en de kleur van het melkpak is Mossy Meadow. Een diepe donkere kleur groen die perfect bij de sfeer van het pakje past.

De sneeuwpoppen, het hoedje en de sjaal heb ik gestempeld en vervolgens met behulp van de bijpassende framelits gestanst. Ik heb ze met Dimensionals op het doosje geplakt voor een extra 3D effect.


Het glitter lint herken je misschien ook, deze staat in de najaarscatalogus op pagina 29 en is stevig genoeg om er een mooie strik mee te maken. De tekst heb ik ook hier in 2 delen gestempeld zodat ik ze met de Washi Label Punch goed kon ponsen.

En zo heb je bijna de gehele maand september kunnen genieten van allerlei producten uit de najaarscatalogus en de vele mogelijkheden die er zijn. Ik ben benieuwd welke stempels jij mooi vindt en wat jouw favoriet is. Die van mij is wel duidelijk nu geloof ik :-)

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

vrijdag 25 september 2015

Rednose Pinguïn met Snow Place

Hallo creatievelingen

Deze vrijdag trakteer ik jullie op een kaartje die ik zelf heel erg mooi vind geworden. Uiteraard weer in mijn favoriete kleuren blauw en grijs (zilver). Van de Pinguïn heb ik een Rudolf (the rednose reindeer) gemaakt.

Dit heb ik gedaan door de armpjes voor de kleine sneeuwpop op het hoofd te stempelen van de pinguïn. De neus is een kleine rode Enamel Dot die perfect over de snavel past.


De achtergrond heb ik weer gemaakt met de sneeuwvlokken uit de set: Snow Place. Dit is een stempeltje met 2 sneeuwvlokken en 1 sterretje en als je voorzichtig steeds op een hoekje van je inkt pad een van de vlokken beïnkt, kun je zelf kiezen welke je wel en niet wilt stempelen.

De tekst: Snow Way, it's  Christmas heb ik ook op die manier gestempeld. De woorden staan ver genoeg uit elkaar zodat je alleen dat beïnkt wat je wilt stempelen. De tekst is op deze wijze in onderdeeltjes gesplitst wat een leuk effect geeft.

Enkele Rhinestones voor wat extra sprankeling en je kaart is klaar. Wat vinden jullie van deze kerstkaart met Rednose Pinguïn?


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

donderdag 24 september 2015

Snow Way!

Hallo creatievelingen

Vandaag een eenvoudig kaartje waar je echt heel weinig voor nodig hebt:, met papier, een stempelset en een cirkelpons kom je een heel eind. En het resultaat is een leuke, speelse kaart.

De basiskaart is gemaakt van Smoky Slate cardstock met als toplaagje Whisper White (want dat stempelt het allermooist vind ik). Met  enkele cirkels van Silver Foile en Merry Moments DSP heb ik de kaart opgebouwd. Juist door alle ronde vormen, want alle hoekjes heb ik afgerond met de Corner Punch, passen de Enamel Dots er perfect bij.


Kleuren die ik gebruikt heb: Smoky Slate, Real Red, Old Olive en zilver. Het afdrukje heb ik met Early Espresso gestempeld omdat ik deze donkere kleur bruin mooier vind dan zwart. Ik vind dat iets warmer overkomen. Welke kleur gebruik jij het liefst: Early Espresso of Basic Black?

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

maandag 21 september 2015

Snow Place Pinguïn

Hallo creatievelingen

Komende week laat ik heel graag nog meer projecten zien die gemaakt zijn met de super leuke set: Snow Place.

Vandaag een combinatie van stempelen en DSP. Merry Moments vind ik geweldig passen bij de stempels van Snow Place, ze vullen elkaar goed aan. De achtergrond van deze kaart heb ik gestempeld met Smoky Slate en de sneeuwvlokken uit de stempelset.

De pinguïn heb ik eerst gestempeld en vervolgens met behulp van een framelit en de Big Shot gestanst, net als de sjaal die de pinguïn om heeft. De tekst in dezelfde kleur als de sjaal: Real Red en de kaart is klaar.


Zoals je ziet heb je voor deze kaart niet heel veel nodig en als je de verschillende laagjes op plakt met Glue Dots en Dimensionals, dan is het 3D effect des te groter.

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

zondag 20 september 2015

Ornament met Embellished Ornament

Hallo creatievelingen

Vandaag 3D dag met een project waar ik bijzonder tevreden over ben: een ornament om op tafel te zetten. Op Pinterest vond ik hele leuke inspiraties en ook duidelijke uitleg waardoor het een makkie was om er zelf 1 te maken. Bekijk zelf het filmpje hier voor een duidelijke uitleg.

Met behulp van een lijmpistool heb ik het geheel aan elkaar gelijmd zodat het een stevig geheel is en je het zonder problemen op kunt pakken. En natuurlijk heb ik deze in mijn favoriete kleuren gemaakt: zilver, blauw en wit. Ik heb het gewone Whisper White Cardstock gebruikt omdat deze fijner vouwt. De Thick Wishper White is te dik en daardoor minder fijn om te gebruiken hiervoor.

Het lint wat je er tussen zit is het schitterende White Jute Ribbon (pagina 159, jaarcatalogus). Ik heb juist dit lint gebruikt omdat het wat stugger is en lekker breed waardoor je een mooie opvulling krijgt tussen de ornamenten.


Ik raad je wel aan om erbij te blijven als je het kaarsje aansteekt en het is uit veiligheidsoverweging beter om er een elektrisch kaarsje in te zetten.

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline


vrijdag 18 september 2015

Merry Christmas, Embellished Ornaments en Thinlits Dies

Hallo creatievelingen

Nog een kaartje in mijn favoriete combinatie: blauw en zilver. Vandaag heb ik er ook een extra kleur aan toegevoegd, n.l.: Pear Pizzazz. Een kleur die de andere 2 kleuren perfect complimenteert.

De achtergrond heb ik met deze kleur gestempeld, met een stempel uit de set: Perpetual Birthday Calendar (pagina 12, jaarcatalogus). Die set is speciaal geschikt om een verjaardagskalender mee te maken en je kunt er dan ook een Project Kit bij kopen. Maar uiteraard kun je nog veel meer kanten op met de stempels. Ze zijn ideaal om te gebruiken om je eigen achtergrondjes mee te maken.

De blaadjes heb ik met Versa Mark gestempeld en vervolgens Silver Embossingpoeder erover gestrooid. Het poeder blijft alleen op de afdruk plakken en als je dit vervolgens verhit, krijg je een prachtig reliëf op je kaart. De kleine sterretjes komen uit de pons: Confetti Stars Border (pagina 166, jaar catalogus). En ook de tekst komt uit de jaarcatalogus en hoort bij de set: Sassy Salutations (pagina 99).


Uit de nieuwe najaarscatalogus komen de stempels: Embellished Ornaments met bijpassende Delicate Ornament Thinlits Dies. Heel handig als Bundle te koop waardoor je 15% korting krijgt. Hoe fijn is dat! En omdat je er zo veel kanten mee uit kunt, kun je dus eindeloos combineren en variëren.

Het glitter lintje staat ook in de najaarscatalogus, op pagina 29 en is in 2 kleuren: Goud en wit. Beide kleuren linten zijn ongeveer 4,5 meter lang en zo heb je dus ruim 9 meter lint. Daar kun je aardig wat leuke projecten mee versieren.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

maandag 14 september 2015

Bright & Beautiful met Embellished Ornaments

Hallo creatievelingen

Deze week nog een keer de Embellished Ornaments uit de nieuwe najaarscatalogus. Wil je de catalogus online bekijken, klik dan hiernaast op het plaatje. En heb je ook al iets gezien wat je graag wilt bestellen, aanstaande zondag 20 september plaats ik weer een verzamelbestelling. Wil jij ook wat bestellen, kijk dan hier of hierboven bij bestellen.

De kaart van vandaag heb ik gemaakt met de kleuren: Smoky Slate, Island Indigo en Silver. Op de achtergrond zie je de stempel van de set: You've Got This (pagina 113) en Gorgeous Grunge (pagina 123) beide uit de jaarcatalogus. De blauwe kerstbal heb ik gestempeld en vervolgens met bijpassende thinlits uit gestanst. Voor de zilveren heb ik een andere mal uit de set: Delicate Ornament Thinlits Dies gebruikt.


Om de tekst zo te krijgen, heb ik de verschillende tekststempels gecombineerd om zo mijn eigen tekst te maken. Ik heb met een Stampin' Write Marker de tekst gekleurd die ik wilde gebruiken en deze vervolgens afgedrukt op het papier. Met behulp van de Stamp-a-ma-jig heb ik de tekst precies gestempeld waar ik hem wilde hebben.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

zondag 13 september 2015

Merry Christmas Pinguïn van Snow Place

Hallo creatievelingen

Vandaag laat ik jullie graag weer een project zien welke ik geCASEd heb van mijn favoriete collega demo/ontwerpster: Sam Hammond Donald (aka Pootles). Klik hier als je haar filmpje met uitleg wilt zien. Deze is wel in het Engels, maar de maten die zij gebruikt staan er ook onder vermeld.

Ik vond het doosje zo leuk dat ik het ook graag een keer wilde maken. Prachtig hoe de sluiting aan de bovenkant is gedaan en dit is  heel eenvoudig te maken. En erg leuk om daar het touwtje omheen te doen. De breedte van het doosje is 4 bij 4 cm en de hoogte  is 12,5 cm, er kan dus best aardig wat in. Een flesje bv, of  8(!!!) kleine wachinelichtjes. En zo heb je een heel erg leuk cadeautje voor de kerstdagen.


Omdat ik deze week graag wat verschillende projecten laat zien met Snow Place, heb ik de pinguïn gestempeld, uit gestanst en op het doosje geplakt. Als achtergrond heb ik Winter Wonderland Specialty Designer Series Paper gebruikt (pagina 23). De combinatie van de  kleuren Basic Black, Gold en Whisper White maakt dat dit papier heel erg chique is. Er zitten ook nog 2 aparte vellen bij, enkelvoudig design, maar van glanzend folie papier gemaakt.

Eerlijk is eerlijk, ik vind het papier heel erg mooi, maar het ligt ver buiten mijn comfortzone. Ik ben meer van de traditionele kleuren en nog meer houd ik van blauwtinten met zilver. Maar omdat ik het papier erg mooi vind, en ook het bijpassende vellum is prachtig, wilde ik hier toch iets mee maken. Later deze maand laat ik daar nog meer projecten van zien.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

vrijdag 11 september 2015

Familiefoto met Snow Place

Hallo creatievelingen

Een "familiefoto" van de sneeuwpoppen en pinguïn van de set: Snow Place. Om dit voor elkaar te krijgen heb ik gebruik gemaakt van de maskeer-techniek. Je stempelt eerst de afdruk die op de voorgrond moet komen en stempelt deze dan ook nog een keer op een memoblaadje. Dat afdrukje knip je uit en omdat een memoblaadje een gomrandje heeft, blijft het perfect zitten en verschuift niet.

Ik heb dus eerst de kleine sneeuwpop gestempeld en daar een uitgeknipte afdruk op gelegd. Vervolgens heb ik beide grote sneeuwpoppen gestempeld waarbij ik de ene wat lager heb gedaan dan de andere voor het hoogte verschil. Ook heb ik een grote sneeuwpop 1x uitgeknipt en deze op de meest rechtse geplakt. Als laatste heb ik de pinguïn gestempeld en ook zijn strikje meteen gedaan.

Als je dan de uitgeknipte afdrukjes weer verwijdert, lijkt het net alsof de pinguïn helemaal achteraan staat. Ik vind dit effect zo ontzettend leuk!


Bij deze kaart komt het schitterende Merry Moment Designer Series Paper goed tot zijn recht doordat deze zo'n grote rol speelt in de aankleding van de kaart. Er is verder ook niet veel meer voor nodig, een knoopje en enkele Enamel Dots maken de kaart compleet.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

donderdag 10 september 2015

Snow Place Christmas

Hallo creatievelingen

Door dezelfde materialen te gebruiken als bij de kaart eerder deze week, maar geheel op een andere manier krijg je weer een totaal andere kaart. Merry Moments Designer Series Paper heeft hele leuke designs en de traditionele kerstkleuren spreken mij erg aan.

Wederom heb ik de pinguïn gebruikt en ook nu weer met allerlei cirkelponsen, een echte aanwinst om die te hebben omdat je ze onderling zo SUper goed kunt combineren. Het Glimmer Paper geeft een extra glans aan de kaart en de Enamel Dots maken het af.


De tekst heb ik gestempeld met Real Red en vervolgens met de Washi Label Punch (pagina 166, jaarcatalogus) geponst. En met diezelfde pons heb ik nog een paar extra ponsjes gemaakt om er nog wat meer kleur aan te geven.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

dinsdag 8 september 2015

Time to chill

Hallo creatievelingen

Vandaag een grappig kaartje, met de SUper leuke set: Snow Place, die vrij eenvoudig te maken is. Ook erg geschikt voor de jongere stempelaars onder ons. Heerlijk toch om met je kind of kleinkind samen kerstkaarten te maken!

Met de stempels uit deze set kun je ook je eigen design papier maken. Ik heb voor deze kaart de zuurstok verschillende keren in patroon gestempeld en zo een achtergrond gemaakt. De pinguïn heeft een rood strikje gekregen en knopen waardoor het net lijkt alsof hij een smoking aan heeft.


De tekst: Time to chill heb ik in 3 delen, los van elkaar gestempeld, zodat ik ze goed uit kon ponsen. En door er nog een extra rondje onder te plakken poppen ze extra op. De kleuren die ik gebruikt heb zijn: Real Red, Old Olive, Smoky Slate en Early Espresso.

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

maandag 7 september 2015

There's snow place like home

Hallo creatievelingen

Deze week staat de SUper leuke set: Snow Place centraal. Ook deze set heeft bijpassende framelits: Snow Friends Framelits Dies en beide staan op pagina 33 van de nieuwe najaarscatalogus. De stempelset bestaat uit verschillende sneeuwpopjes en een pinguïn en ik vind ze super schattig. Verder zitten er stempels in waarmee je de sneeuwpoppen en de pinguïn aan kunt kleden, zoals knoopjes, armpjes, een mutsje en sjaal en nog veel meer.

En van al deze stempels, op de tekststempels na, zijn dus bijpassende framelits. Een set waar je eindeloos mee kunt combineren.

Voor de kaart van vandaag heb ik ook gebruik gemaakt van het Merry Moments Design Series Paper, deze kun je in 12" vellen kopen (zie jaarcatalogus pagina 143) of als blok van 15 - 15 cm (pagina 27 van de najaarscatalogus). Het is een vrolijk design waarbij de traditionele kerstkleuren gebruikt zijn: Cherry Cobbler, Crumb Cake, Mossy Meadow, Old Olive, Real Red, Smoky Slate en Whisper White.



Om de kaart nog wat meer aan te kleden heb ik Red Glimmer Paper gebruikt (pagina 149, jaarcatalogus) en Home for Christmas Enamel Dots (pagina 9, najaarscatalogus).

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

zondag 6 september 2015

Melkpakje met Embellished Ornaments

Hallo creatievelingen

Zondag en dus tijd voor een 3D project, zoals jullie van mij gewend zijn. Deze keer een bekend ontwerp van stal gehaald: het melkpakje. Ik heb de maten aangepast zodat er 4 grote theelichten in passen, natuurlijk in de kleuren waarmee ik gestempeld heb.

Voor 1 van de thinlits heb ik Silver Foil Sheets gebruikt. Deze staan op pagina 148 van de huidige jaarcatalogus en is geweldig om er bij te hebben want juist voor dit soort stansen is ideaal. De resultaten zijn elke keer weer prachtig.

Het melkpakje zelf heb ik van Whisper White A4 Thick Cardstock gemaakt (pagina 149), daardoor is het een stevig pakje geworden en kun je het naar eigen smaak bestempelen. Dit cardstock is ook ideaal om te gebruiken voor kaarten omdat het net iets dikker en dus steviger is dan het bekende Whisper White (welke weer super fijn is om op te stempelen en als toplaag van een kaart te gebruiken).


Dit project staat op het programma van de workshops later deze maand, kijk hier voor meer informatie.

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

vrijdag 4 september 2015

Embellished Ornaments

Hallo creatievelingen

Zoals jullie van mij gewend zijn, ook vandaag nog een creatie met de al eerder getoonde Embellished Ornments en Delicate Ornament Thinlits Dies (pagina 15). Deze zijn ook al bundle verkrijgbaar en een enorme aanwinst voor je kerstassortiment.

Voor deze kaart heb ik ook gebruik gemaakt van een andere nieuwe set: Snow Place (pagina 33, deze set staat volgende week in de spotlights). En de tekst is van: Wondrous Wreath (pagina 72 van de huidige jaarcatalogus). De kleuren zijn: Smoky Slate en Island Indigo, mijn meest favoriete kleuren om kerstkaarten mee te maken.


Het prachtige lint is de Silver Satin Ribbon (pagina 159), die ook in de kleuren Gold, Very Vanilla en Whisper White te koop is.

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

dinsdag 1 september 2015

Nieuwe herfst/wintercatalogus

Hallo creatievelingen

Vandaag is het zover, de nieuwe herfst/wintercatalogus is life!! En er staan ontzettend leuke producten in. Klik op de najaarscatalogus hier aan de linker zijkant en bekijk zelf online de inhoud. Uiteraard krijgen al mijn klanten de catalogus gratis.

Wil je graag een catalogus hebben, maar ben je nog geen klant bij mij, stuur me dan een mailtje. Tegen verzendkosten krijg je dan de catalogus per post. 

Plaats je voor het eind van deze maand, of met de verzamelbestelling van zondag 20 september, een order, dan krijg je er de najaarscatalogus gratis bij. Kijk voor meer informatie over bestellen bij het kopje BESTELLEN hierboven.

Of stuur een mail naar: kruining05@ziggo.nl

Leuk dat je weer langskomt
Heel veel leesplezier
Groetjes

Jacqueline