maandag 29 februari 2016

Balloon Celebration en Watercolouring techniek

Hallo creatievelingen

Gisteren liet ik de SUper gave kit: Watercolor Wishes van Stampin' Up! zien en de kaarten die je er allemaal mee kunt maken. Natuurlijk kun je, als de kaarten af zijn, de stempels nog steeds gebruiken.

Dat heb ik deze week gedaan met de kaarten die ik gemaakt heb. Vandaag een verjaardagskaart. Misschien heb je al gezien dat ik ook hier weer gebruik gemaakt heb van de techniek: watercolouring. Daar later deze week meer over.

Materialen voor deze kaart zijn: Night of Navy cardstock, Whisper White en Shimmery White voor de watercolouring techniek. De ballonnen en de sterretjes komen van de set: Balloon Celebration. Een geweldige set waarmee je in een handomdraai een kaart maakt voor groot en klein.


De tekst komt dus uit de kit: Watercolor Wishes. Dit zijn mooie teksten voor verschillend gelegenheden. Je kunt er echt heel veel kanten mee op en ik ben dol op dit soort "geschreven" teksten. Vind ik echt prachtig!


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

zondag 28 februari 2016

Watercolor Wishes van Stampin' Up!

Hallo creatievelingen

Vandaag wil ik graag even aandacht besteden aan een geweldige kit van Stampin' Up! namelijk de: Watercolor Wishes Card Kit. Deze kit bevat materialen om 20 unieke kaarten te maken en alles wat je nodig hebt zit er in.


Stempels om aan elke kaart je eigen tekst toe te voegen.



















Inkt en acrylblokje om mee te stempelen

4 vierkante kaarten met enveloppen 





























10 langwerpige kaarten met enveloppen (midden maatje)


















6 standaard langwerpige kaarten met enveloppen

Er zit ook een beschrijving bij zie je stap voor stap op weg helpt. Het enige wat je zelf nodig hebt is lijm. Deze kit is SUper geschikt om zelf mee aan de slag te gaan of om bijvoorbeeld cadeau te doen aan iemand die van kaarten maken houdt, maar nog niet zo heel veel materialen heeft om leuke kaarten te maken. En heel ideaal voor de beginnende stempelaar.

De kit is nog tot en met 31 mei te bestellen, wil jij er ook 1, stuur me dan een mailtje en ik bestel hem zo snel mogelijk.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline
kruining05@ziggo.nl

donderdag 25 februari 2016

Just for You van Stampin' Up! deel 2

Hallo creatievelingen

Ook vandaag een kaart met de stempel set: Botanicals for You welke je gratis kunt krijgen bij een besteding van € 60,00. Je vindt deze set in de Sale A Bration folder op pagina 4. Er zijn nog veel meer leuke sets om te kiezen, zelfs papier. Wil je hier meer over weten, stuur me dan een mailtje en ik beantwoord graag jouw vragen.

De achtergrond heb ik zelf gemaakt met een super leuke en heel eenvoudige techniek: watercolouring. Je kunt hier het beste de Shimmery White Cardstock voor gebruiken. Dit papier reageert niet zo snel op water, absorbeert het goed en gaat niet snel kapot.

Volgende week zal ik een stap voor stap op mijn blog zetten, met nog veel meer voorbeelden van kaarten en 3D projecten die je met deze techniek kunt maken. En elke combinatie van kleuren is mogelijk, je kiest gewoon de tinten die jij mooi vindt.

Ik heb gekozen voor Melon Mambo en Rich Razzleberry en Bermuda Bay. De bloemetjes heb ik wederom weer gemaakt met het ponsje uit de set: Itty Bitty Accent Punch Pack.


Deze keer heb ik in elk bloemetje een pareltje geplakt. De afmeting van de kaart is 4" bij 6" (inch), het tussenlaagje is 3 5/8" bij 5 5/8" en de toplaag is 3 1/2" bij 5 1/2". Ik werk graag met inches omdat ik dan makkelijker laagjes aan elkaar kan aanpassen. De Stampin' Trimmer heeft zowel centimeters als inches, maar met inches zijn het minder streepjes waar je op moet letten en dat vind ik een stuk makkelijker.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

maandag 22 februari 2016

Just for You van Stampin' Up! deel 1

Hallo creatievelingen

De kaart voor vandaag heb ik gemaakt met Love Blossoms Designer Series Paper Stack, pagina 17 van de voorjaarscatalogus van Stampin' Up! Een schitterend design papier met mooie kleuren als Blushing Bride, Crumb Cake, Garden Green, Rose Red en Whisper White.

Met de roze tinten heb ik deze kaart opgebouwd; Blushing Bride en Rose Red. De tekst komt van de Sale A Bration set: Botanicals for You (pagina 4).

De bloemetjes heb ik gemaakt met de ponst uit de set: Itty Bitty Accent Punch Pack die ik vervolgens allemaal van een Rhinestone heb voorzien, want zeg nou zelf, elke kaart kan wel wat bling gebuiken, niet waar?


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline
kruining05@ziggo.nl

zondag 14 februari 2016

A Nice Cuppa van Stampin' Up! deel 3

Hallo creatievelingen

Natuurlijk mag een 3D project niet ontbreken. Ik kwam dit boekje tegen op Pinterest en vond het meteen zo leuk dat ik het moest maken. Het past perfect in mijn thema van deze week: A Nice Cuppa, Cups & Kettle en Have a Cuppa van Stampin' Up!.

Voor dit project heb ik echt alles gebruikt van de serie Have A Cuppa (pagina 34 en 35 van de voorjaarscatalogus van Stampin' Up!).  Wisteria Wonder cardstock voor de basis. Have A Cuppa Designer Series Paper voor de verdere aankleding. Bermuda Bay 1/8" Stiched Ribbon om het boekje dicht te maken. A Nice Cuppa stempelset voor de aankleding. En Have a Cuppa Embellishments mag dan natuurlijk ook niet ontbreken.







 Je zou in plaats van stempels ook foto's kunnen plakken in dit boekje. Leuk om als herinnering van een bijzondere gelegenheid cadeau te doen. Het past perfect in je tas, want het is ongeveer 8,5 cm bij 8,5 cm. Als je het boekje ook wil maken, klik dan hier, onderaan de foto's kun je doorklikken naar de beschrijving, Deze is in het Engels, met de maten in centimeters en veel foto's. Succes en een hele fijne Valentijnsdag verder.

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

vrijdag 12 februari 2016

A Nice Cuppa van Stampin' Up! deel 2

Hallo creatievelingen

A Nice Cuppa is een heerlijke set om mee te werken, ik word helemaal blij van de leuke stempels uit de set en nog blijer van de bijpassende framelits: Cups & Kettle.

Naast deze stempelset en framelits hoort in deze serie ook het Have a Cuppa Designer Series Paper. Prachtige kleuren, geweldige combinatie, hier hou ik heel erg van. Maar goed, ik vind geloof ik alles mooi waar Bermuda Bay bij gebruikt wordt.

Dus heb ik ook die kleur als cardstock gekozen om daar het design papier op te plakken zodat het nog beter tot zijn recht komt. De koffiepot heb ik uit Whisper White gesneden met behulp van de framelit en gesponst met Melon Mambo. Het hartje hoort ook bij de stempelset: A Nice Cuppa.



Deze sketch (opbouw van de kaart) heb ik al eens vaker gebruikt en hij gaat ongetwijfeld nog vaker terug komen. Ik vind hem erg leuk, vooral omdat je design papier de hoofdrol kunt laten spelen op een kaart. Je kunt er lekker veel van gebruiken en als je dan zo'n leuk papier hebt als Have a Cuppa, dan is het bijna kinderspel om een kaart te maken.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

maandag 8 februari 2016

A Nice Cuppa van Stampin' Up! deel 1

Hallo creatievelingen

Omdat ik de set: A Nice Cuppa van Stampin' Up! met bijpassende framelits: Cups & Kettle zo ontzettend leuk vind, besteed ik er deze week weer de hele week aandacht aan.

Vandaag in combinatie met de stempelset: Timeless Textures. Een geweldige set voor allerlei soorten kaarten en juist de koffiekring vind ik geweldig bij het kopje passen. Ik heb Whisper White als basis gebruikt, zowel voor de kaart als voor de bovenlaag. Prachtig vind ik dat, wit op wit. Door Dimensionals te gebruiken tussen de laagjes creëer je extra diepte.



De kleuren die je ziet zijn: Crumb Cake, Tip Top Taupe, Blushing Bride en Watermelon Wonder. Schitterende kleur Watermelon Wonder en hij combineert geweldig met de naturelle kleuren van Naturals. De achtergrond heb ik helemaal opgebouwd met Timeless Textures.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

zondag 7 februari 2016

Diamantvormigdoosje met losse deksel

Hallo creatievelingen


Vandaag een elegante en bedrieglijk eenvoudig te maken doosje. Ik heb een soort gelijk doosje al eens een keer gemaakt kijk hier maar eens. Gemaakt naar het origineel van Pootles, mijn welbekende favoriet als het gaat om doosjes maken.

Het verschil zit hem in de sluiting bovenop. Mijn andere diamantdoosjes hadden een vaste sluiting, dit doosje heeft een los dekseltje. Het schuift perfect over de top heen. Het doosje is gemaakt van het prachtige kraft cardstock dat nieuw is en staat op pagina 31 van de voorjaarscatalogus van Stampin' Up!. Shine On Specialty Designer Series Paper heeft aan 1 kant een glinsterende zilveren patroon en aan de andere kant een gekleurd design. En doordat het zo stevig is, is het ideaal om er doosjes van te maken.


Het geweldige designpapier zorgt er voor dat dit doosje verder niets nodig heeft, dus deze keer geen gestempeld afdrukje er bij, maar wel een strik om het een nog feestelijker uiterlijk te geven.

Ik heb gemerkt dat uitleggen hoe dit patroon precies werkt mij op schrift niet zo goed af gaat. Wil jij toch dit doosje maken, dan plan ik graag een workshop hiervoor zodat we het samen kunnen maken. Ik zorg er dan ook voor dat je er een werktekening bij krijgt zodat je het doosje thuis nog een keer kunt maken. Ook zin in zo'n workshop? Laat het me weten en ik plan hem voor je in.


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

vrijdag 5 februari 2016

Patchworkkaarten met Stampin' Up!

Hallo creatievelingen


Laatst kwam ik een idee tegen dat ik zo leuk vond dat ik er meteen mee aan de slag ben gegaan: Patchworkkaarten. Je hebt er niet veel voor nodig: enkele velletjes Desgin Papier van jouw keus (afmetingen: 3 3/4" bij 5 3/4") en 4x Whisper White (afmetingen hetzelfde als het design papier). En natuurlijk een basiskaart waar het geheel opgeplakt kan worden.

Er is een leuk filmpje waarin het uitgelegd wordt (in het Engels), klik hier en laat je inspireren.
Dat heb ik ook gedaan. Ik heb het schitterende English Garden Designer Series Paper gebruikt (waar ik maar geen genoeg van kan krijgen, zo mooi vind ik het! Je kunt het papier vinden in de jaarcatalogus, pagina 142) en ik heb 2 verschillende kaarten gemaakt. Een blauwe en een gele variant

Beide kaarten heb ik bestempeld met de stempels uit de set: I Sew Love You (voorjaarscatalogus, Hostess Set). Hierdoor lijkt het nog meer op patchwork en dat was precies mijn bedoeling!


 De labels komen van de set: Oh My Goodies (pagina 58, jaarcatalogus) en zijn gestempeld met Night of Navy. Een stukje Silver Metalic Thread, enkele Rhinestones en klaar is je kaart.


De tekstjes komen ook van de set: I Sew Love You. Wat een leuke set, die moest ik gewoon hebben als creatieveling. Zo schattig de verschillende steekjes die je kunt stempelen, helemaal verliefd op. De bloem heb ik van glitter voorzien met de Wink of Stella Glitter Brush (had jij hem al gezien? Pagina 24 van de voorjaarscatalogus). Heel gemakkelijk kun je stempelafdrukjes, maar ook design papier, van een delicaat glitterlaagje voorzien. En het resultaat is prachtig wat goed te zien is op de foto onderaan (het gele bloemetje in het midden, bovenaan).


Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline
kruining05@ziggo.nl



maandag 1 februari 2016

Sale A Bration kaarten

Hallo creatievelingen

Vandaag wil ik jullie graag laten zien hoe leuk de Sale A Bration is van Stampin' Up! Bij elke € 60,00 die je besteedt aan producten uit de voorjaarscatalogus en de jaarcatalogus mag je een gratis product kiezen uit de Sale A Bration folder.

En er staan ontzettend leuke items in! En met die verschillende stempels en papier kun je natuurlijk ook kaarten maken. Dus, je maakt gratis kaarten! Hoe leuk is dat!!

Ik heb met het limited design papier: Perfectly Artistic (pagina 19) verschillende kaarten gemaakt. Zo zie je hieronder 2 kaarten waarbij ik de stempel set: Perfect Parings (pagina 11) heb gebruikt en de set: What I love. 2 compleet verschillende kaarten en snel klaar omdat het papier al prachtige designs heeft waardoor ze super geschikt zijn om zo te gebruiken.



Uiteraard zijn er nog meer kleuren zoals hieronder  (Bermuda Bay en Tempting Turquoise, echt prachtig, ik ben dol op deze kleuren!). Deze keer heb ik nog meer stempels gebruikt: Perfect Parings, What I Love, Botanicals for You (pagina 4) en de limited: Sky is the Limit. Alle 4 de stempels sets vind ik geweldig! De set: What I Love is photopolymer en een 3-step set. Dat betekent dat de stempels doorzichtig zijn en je in 3 stappen je afbeelding zelf samenstelt. 


Als laatste ook nog een Crushed Curry variant met de stempels van de set: Botanicals for You. Ik heb hier de kleur Raspberry Bliss bij gebruikt en een klein beetje groen (Garden Green).




Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline